Danish Karate Confederation træner i Frederiksværk

Frederiksværk, 9. juni 2024

Danish Karate Confederation (DKC) afholdt i dag en træningssamling i Frederiksværk, hvor næsten 50 udøvere og instruktører deltog. Samlingen var en god mulighed for at træne i både kata og kumite, og for at styrke fællesskabet i dansk karate.

De første timer blev brugt på at træne kihon samt Enpi og Gojushiho-sho. Derefter var der to timers kumite, hvor udøverne kæmpede mod hinanden i kontrollerede kampe. Det var Kenneth sensei og Michael sensei fra Greve, som underviste i kata i dag og Claus sensei og Bjarne sensei der underviste i kumite.

DKC er et succesfyldt samarbejde mellem en række danske karateklubber. Samarbejdet er skabt for at udvikle talenter og skabe fællesskab for danske karateudøvere. DKC stiller op til diverse stævner, hvor de opnår flotte resultater, bl.a. ved WUKF stævner, hvor de ved seneste mesterskab i Norge, var den suverænt mest vindende organisation i Norden.

Der er interesse fra andre klubber om at være en del af fællesskabet, og senest er Haslev Karateklub blevet optaget. De ønsker at stille op i Kobudo ved fremtidige stævner.

Styregruppen, som består af instruktører fra de forskellige klubber, præsenterede i dag et nyt flot logo og træningstøj.

Danish Karate Confederation er et eksempel på, hvordan karate kan være med til at skabe fællesskab og udvikle talenter.