Foto: Tonni Norslev
Tekst: Lars Andersen
Den 20. februar 2015 blev katadelen af stævnet afholdt. Vi havde lavet en uformel aftale med katalandstræner i Dansk Karate Forbund Tejs Damkjær om at følge ham lidt på sidelinjen under stævnet.
Der er ofte stor forvirring omkring WKF Kata regler. Er det ødelæggende for stilarten, at sportens bedømmelseskriterier bliver vigtigere end stilartens bedømmelseskriterier? Kan vi bruge vores egen stilarts kataer? Er der stadig shiteigata(obligatoriske kataer)? osv.
Her kan du finde WKF´s Kataliste
Listen begrænser bla. stilarter som fx. Gensei-ryu, der har række meget krævende flotte kata, som ikke kan bruges ved EM og VM, men ved WKF stævner afholdt i Danmark er alle kataer tilladte.
De toneangivende stilarter ved stævnet var Shotokan og Shitoryu. Fra Shotokan gruppen blev der vist nogle stærke kataer bla. blev Sochin kata brugt en del. Jeg var også imponeret over kataen Paiku fra Ryueiryu/Inoue ha Shitoryu.
Tejs Damkjær fortalte, at der var lidt forvirring over nogle nye tiltag. Blandt andet havde man genindført, at der skulle bukkes. Det var der flere deltagere, der glemte og det førte til diskvalifikation. Der var også en deltager, der blev diskvalificeret fordi han i forhold til WKF klassificeringen annoncerede den forkerte kata. Der var tale om en uenig mellem to Shotokan organisationer, som ikke er enige om hvordan Gojushiho kataerne skal deles op i Dai og Sho form.
Ellers blev der slået hårdt ned på unaturlige strubelyde, skrig, overdrevet lyd ved tilbagetræk af hånden(hikite) samt stamp i gulvet efter spark.
For mig virkede det som om, at WKF kataprogrammet er kommet tættere på stilarterne igen.
Her følger der nogle flotte billeder fra stævnet.
Seneste kommentarer