Sydney 2012 Rejseberetning af: Brian Tranholm Nielsen, Formand SKIF.DK

 

 

Mandag:

Efter en rejse på mere end 25 timer ankom den danske delegation til Sydney Olympic Park kl. 9 mandag morgen lokal tid. Formiddagen blev brugt på indkvartering og let sightseeing i den olympiske by.
Efter frokost blev der holdt et fællesmøde efterfulgt af en let udendørs træning. Alle var mærkede af den lange rejse, så resten af blev givet fri. Nogle valgte at tage en tur til Sydney, mens andre foretrak at blive i den olympiske by, der ligger ca. 45 minutters togtur fra Sydney.
For delegationens officials var der dog stadig ting at gøre. Alle kæmpere skulle registreres, dommerne skulle deltage i dommerseminar, og endelig blev der afholdt en velkomstreception i Sydney.
Det virker indtil videre som om, at Australien har forberedt et fantastisk arrangement, og stemningen i den danske lejr er helt i top.

 

Tirsdag:

Efter en god nattesøvn er de fleste ved at have fået jetlaget ud af kroppen. Tirsdag morgen blev der trænet hårdt i den sportsarena, hvor stævnet skal foregå. Det var vigtigt for alle at komme ind i og træne i arenaen, for at få en fornemmelse af stedet inden stævnet starter torsdag.
Eftermiddagen blev brugt på en fælles tur til sightseeing i Sydney, der blandt andet bød på Utzons operahus, sejltur til Manley Beach, surfing og shopping.

 

Onsdag:

På grund af dan-graduering blev formiddagens træning flyttet til en anden del af arenaen. Her blev der lagt sidste hånd på forberedelserne på både det fysiske og mentale plan. Alle udøverne virker skarpe og klar til kamp.

Kumite træning

En verdensmester trænes

 

 

Træning med Kancho

Torsdag:

I dag blev SKIF World Championship skudt i gang i Sydney Olympic Sport Centre, med afvikling på 8 tatamier. Og lad det bare være sagt med det samme – SKIF.DK gjorde det rigtig flot. Først blev kata for masters afviklet, og fra Danmark havde vi 5 deltagere med i forskellige aldersgrupper.

Alle deltagere leverede en rigtig god præstation, og Thomas Jersbil fik kæmpet sig frem til finalen. I finalen lavede Thomas en virkelig flot Gankaku, der sikrede ham en flot sølvmedalje.
Herefter var det tid til kumite for masters, hvor Danmark stillede op i 3 aldersgrupper. SKIF.DK’s eliteansvarlige Jacques Dupont kom flyvende fra start og kæmpede sig overbevisende frem til finalen, hvor han desværre tabte 2-1 til en meget rutineret og flerdobbelt mester fra England, og måtte derfor nøjes med sølv. Rigtig flot gået af både Thomas og Jacques som dermed viste vejen for vores yngste deltagere.
Da masters-klasserne var afviklet blev det tid til børn og juniorer. Her var Danmark godt repræsenteret i mange forskellige aldersgrupper, og på et tidspunkt var der danskere i gang på 5 af de 8
arealer paå samme tid. Alle
børnene og juniorerne leverede meget flotte præstationer, og danskerne løb da også ind i hinanden som konkurrencerne skred frem. Således var der flere rene danske semifinaler, og en enkelt ren dansk finale. I aldersgruppen 12-13 år kumite drenge, gjorde Danmark rent bord og satte sig på guld, sølv og bronze.
De meget fine præstationer resulterede i 13 medaljer, hvor i særlig grad skal fremhæves de danske guld medalje-vindere, hvis præstationer blev rost fra andre flere af de andre lande.
Guld, Morten Rytter Meisner – kumite 18-19 år. Morten kæmpede helt forrygende, med en imponerende ro, et godt overblik og knivskarpe teknikker. På vej mod guldet slog han nogle af verdens allerbedste i sin aldersgruppe.
Guld, Sofie Kampmann – kata 16-17 år. Sofie leverede nogle knivskarpe kataer i indledende runde, men var ved at blive snydt for sin plads i finalen pga. fejl fra officials bordet. Men Sofie gav sig ikke uden kamp, og officials bordet måtte anerkende at der var begået fejl og Sofie kom alligevel i finalen, hvor hun med stor margin til nummer 2 vandt med en virkelig flot Gojushiho Sho.

Guld, Rasmus Mortensen – kumite 12-13 år. Rasmus vandt over Lucas Goodarzi ligeledes fra Danmark.
Dagens øvrige medaljer blev høstet af:
Sølv, Lucas Goodarzi – kumite 12-13 år Sølv, Anne Petersen – kata 14-15 år Sølv, Isabell Niemi – kumite 18-19 år Sølv, Mads Rasted – kata 14-15 år Sølv, Victor Jay – kumite 16-17 år
Bronze, Amalie Andersen – kumite 16-17 år Bronze, Magnus Bonnesen – kumite 14-15 år Bronze, Alexander Derrett – kumite 12-13 år Bronze, Harald Mørch – kata 14-15 år
Bronze, Christian Hjorth Pedersen – kumite 16-17 år
Alle øvrige kæmpere gjorde også en rigtig god figur, og man må sige at de yngste og de ældste har sat barren højt, og har givet seniorerne noget at leve op til.

Fredag:

Dagen startede med den officielle åbningsceremoni. Udover den traditionelle indmarch og velkomsttaler bød ceremonien på karateopvisning fra SKIF Honbu dojo, med deltagelse af SKIF’s allerbedste instruktører. Derefter fulgte et musikalsk indslag med japanske trommer og fløjter akkompagneret af den aboriginske didgeridoo.

Musikalsk indslag fra åbningscermonien

Derefter gik det løs med herrernes individuel kata på samtlige 8 arealer. Da eliminations-runden var overstået og semifinalens 16 deltagere var fundet var Danmark repræsenteret med hele 4 udøvere. Efter semifinalen var antallet dog reduceret til 3, og Lars Henriksen, Hanning Høegh og Kenny Larsen er klar til lørdagens finale efter at have leveret nogle meget flotte kataer
Herefter var det tid til kumite, hvor Danmark stillede med 2 damer i begge vægtklasser og 7 herrer ligeledes i begge vægtklasser. Niveauet var virkelig højt og teknikkerne ekstremt hurtige og knivskarpe.
Alle vores kæmpere gjorde en rigtig flot figur, og ved dagens afslutning havde både Julie Weng og Mathilde Klint kæmpet sig frem til bronzemedaljer, mens Jonas Pallesen, Michael Trier Jensen og Philip Goja-Gojko Philipovich alle endte i top 8.
Dagen sluttede med herrernes hold-kumite, hvor Danmark efter omkamp slog Schweiz 3-2. I næste ventede et virkelig stærkt hold fra Venezuela. Selv om kampene var meget lige, endte det desværre med nederlag til Danmark. Venezuela møder Japan i finalen lørdag.

Dansker i finalen

 

 

Lørdag:

Dagen første kategori var hold-kata for mænd. Her blev der leveret kataer af høj kvalitet. Også det danske hold gjorde det rigtig godt med en flot Kanku sho og endte på en flot 4. plads efter Japan, Italien og Schweiz.
Derefter fulgte den spændende finale for herrer kata. Kenny Larsen var første dansker på arealet. Kenny lavede en stærk Unsu, men fejlede desværre en lille bitte smule til sidst og endte derfor på 5. pladsen.
Næste dansker på arealet var Lars Lumby Henriksen. Lars lavede en fuldstændig forrygende og meget, meget flot Unsu. Herefter fulgte Hanning Høegh, der ligesom de 2 andre danskere lavede Unzu. Hanning præsterede også helt forrygende, så da finalen var overstået stod Danmark øverst på skamlen med guld til Lars og sølv til Hanning.
Med til historien hører også, at Lars også vandt SKIF EM sidste år, og Hanning ved den lejlighed også tog sølvet. Danmark kan altså prale af at være både verdensmestre og europamester, viceverdensmester og viceeuropamester i denne fornemme kategori.
Det har heller ikke undgået de andre nationers opmærksomhed, at vi har et meget højt teknisk niveau.
Danmarks samlede medaljehøst endte på: 4 guldmedaljer
8 sølvmedaljer
7 bronzemedaljer

Fra Danmark var også 2 udøvere til graduering. Stort tillykke til dem begge, der bestod i fin stil til næste grad.
Kim Bøhmert, 6. Dan Frank Andresen, 2. Dan
Endelig har 2 dommere været i aktion på alle stævnets dage. De har begge leveret en meget fin indsats, hvorfor både Kim Bøhmert og Milan Holck Nielsen også var med som hoveddommere ved finalerne.
Samlet set må vi konstatere at SKIF World Championship 2012 har været en stor succes for SKIF i Danmark. Arrangementet med mere end 1100 deltagere fra 49 forskellige nationer, har forløbet fint, og de australske værter har gjort det rigtig godt.

Begivenheden blev også benyttet til at gennemføre et generationsskifte i SKIF Hovedkvarter i Tokyo. SKIF’s grundlægger og Kancho, Hirokazu Kanazawa har i en alder af 81 år valgt at give ansvaret videre til næste generation. SKIF’s nye Kancho er Kanazawas ældste søn Nobuaki Kanazawa. Han skal sammen med Sensei Murakami løfte den tunge arv, og føre SKIF ind i fremtiden.
Som nytiltrådt formand for SKIF.DK har det været fantastisk at opleve, hvordan vores udøvere i alle aldersgrupper repræsenterer SKIF.DK på fornemmeste vis. Ikke kun med et højt karateteknisk niveau, men også med stort mod og respektfuld optræden.
Kanazawa interviewes til australsk TV. tv. ses Nobuaki og th. journalisten
Vores coaches og ledere på denne tur, Jacques Dupont og Marcus Goodarzi har ligeledes gjort et meget stort stykke arbejde. Ikke kun i forhold til den løbende træning, men også ift. at få sat kæmperne op, når det virkelig gælder. Endelig har Kim Bøhmert forestået planlægningen af hele turen, der er forløbet meget fint.
Nu venter blot en rejse på ca. 25 timer, før vi på tirsdag igen kan sætte fødderne på dansk grund igen.
Oss
Brian Tranholm Nielsen

 

Det danske SKIF landshold klar til kamp