Danmark var i weekenden repræsenteret af 10 kæmpere til Open Eurasia Cup, der blev afholdt i Budapest. Det gik ganske forrygende, hvor samtlige danskere fik podieplacering – nogle endda mere end én gang.

Desværre havde der været rigtig mange afbud i den sidste uge op til stævnet. Faktisk havde hele 50 kæmpere trukket sig, grundet skader og overlappende aktiviteter. Specielt seniorklasserne var hårdt ramt, hvor nogle klasser blev slået sammen, og der var mange interne danske opgør. Juniorene var lidt mere heldige, da de var placeret i forskellige alders- og vægtkategorier, og nød godt af at have mange kampe.

nicolai2

Sempai Nicolai Hansen havde for anledningen stillet op i -65kg, hvilket betød at han den sidste måned har skåret 5kg af sin normale vægt. Det virkede dog ikke til at gøre nogen som helst forskel, da han trods vægttabet var sine modstandere komplet overlegen. Første kamp var ovre på rekordtid. Umiddelbart får han poínt for at kaste makkeren med efterfølgende afslutning. Når kampen genstarter fanger han modstanderen i det ene hjørne, og klipper ham med et flyvende baglænsspark, og så er kampen ovre næsten inden den gik i gang.

nicolai1

Anden kamp er lidt længere, men ikke desto mindre er der tydelig klasseforskel. Den slutter brat, da Sempai får modstanderen trukket ud af balance, og derefter efterfølger fyrer et shitatsuki af. Modstanderen bliver talt ud, og kampen er ovre. Fordinden havde han scoret poínt på et leverstød og en fejning.

Tredie og sidste kamp bliver intet af, da modstanderen trækker sig. Sempai Nicolai er derfor vinder af klassen. Udover guldet, vinder han også prisen for stævnets bedste kæmper – samme som han gjorde to år forinden.

Sempai Simon Vilhelmsen har kun én modstander i mellemvægtsklassen – en ungarer, som har vundet samme stævne flere gange tidligere. Sempai Simon er dog i god form både fysisk og psykisk, så der forventes en rigtig skarp præstation fra den unge kæmper. Han får desværre ikke den start han havde ønsket, og taber kampen på dommerstemmer efter en ellers tæt kamp.

Oliver Valentin Krogstrup vandt sværvægtsklassen sidste år. Kun to dage forinden årets stævne fik han besked på, at hans modstandere i sværvægt desværre havde trukket sig. Oliver får derfor rigtig travlt med at tabe sig 7kg, så han kan komme ned i vægtklassen under. Her er der kun én modstander – klubkammerat Sempai Kaveh Bahrami.

simon1

For at kæmperne skulle få nogle ekstra kampe, rykkes Sempai Simon også op, så han kæmper i to vægtklasser. Uheldigvis bliver det en klasse kun med danskere.

simon_kaveh1

Første kamp i klassen står mellem Sempai Kaveh og Oliver, hvor sidstnævnte er tydeligt mærket af det drastiske vægttab. Det er en fysisk kamp, hvor Sempai Kaveh forsøger at holde sig så tæt på Oliver som muligt, så denne ikke kan drage fordel af sin rækkevidde. På et tidspunkt lukker Sempai Kaveh afstanden, for at undvige et baglæns cirkelspark – og løber direkte ind i den skarpe ende af en albue. Det resulterer i en blodtud, men ikke mere. Kampen ender til Olivers fordel.

Næste danske opgør er Sempai Simon og Sempai Kaveh. Her er vægten mere lige, og det kan ses på kampstilen. Det er en meget lige kamp, hvor de får udfordret hinandens fysik. Sempai Simon får et strafpoínt imod sig for at holde for meget, og det er den udslagsgivende forskel.

oliverk_kaveh1

 

Sidste kamp står mellem Sempai Simon og Oliver. Førstnævnte er mærket efter de to foregående kampe, mens Oliver på sin side er ved at få lidt styr på sit game. På et tidspunkt bliver Sempai Simon ramt af et knæ til hovedet. Han kommer op at stå inden han bliver talt ud, og trods en meget brav indsats og mange gode teknikker, når han ikke at indhente poíntet, og kampen er ovre.

oliverm1

Det betyder, at Oliver får guld, Sempai Kaveh sølv og Sempai Simon får bronze.

Ida Liv Berndt fik sin landsholdsdebut for kvinder over 60kg. Her møder hun en ungarer, som er et helt hoved højere. Det afskrækker ikke den danske kæmper, som dominerer kampen fysisk, og sender modstanderen i bakgear hele kampen. En klart overbevisende sejr og guldmedalje til den nye landsholdskæmper.

I pigernes letvægtsklasse stiller Sempai Therese Straarup og klubkammeratinde Kathrine Olesen – begge kæmper for første gang på landsholdet, mens Kathrine også for nyligt har gjort sin debut som senior. I klassen er der kun én anden modstander.

Kathrine er først, og kæmper en god teknisk kamp. På et tidspunkt bliver hun ramt lige på kæben af et rullespark, men bliver stående, og får derfor ingen poínt imod sig. I sin iver efter at score poínt forsøger hun flere gange at kaste makkeren eller holde for at give knæ til hovedet. Uheldigvis får hun straf for at holde for meget, og taber kampen på strafpoínt

Sempai Therese er først ud, og det er en meget lovende præstation. Hun styrer hele kampen, og rammer to gange med frontalt frontspark til hovedet – men ikke hårdt nok til at vælte ungareren. Desværre laver hun samme fejl som Kathrine, og taber på strafpoínt – meget skuffende, set i lyset af at hun var den bedste på kampfladen.

Det interne opgør er præget af to piger, som har blod på tanden og rigtig gerne vil vinde. Sempai Therese er den mest aggressive af de to, mens Kathrine bevæger sig og laver kontrateknikker. Det er en tæt kamp, som Kathrine vinder på dommerstemmer.

Det betyder, at Kathrine får sølv, og Sempai Therese får bronze i deres landsholdsdebut. Et udmærket resultat, selvom det sagtens kunne have blevet til mere, og de ville have nydt godt af flere kampe.

Sidste års finale blandt de lette juniordrenge stod imellem Benjamin Laursen og klubkammerat Anders Agergaard. I år var de to i hver deres aldersgruppe.
Benjamin var klart overbevisende i sin klasse. I hans første kamp trækker modstanderen sig, efter at blive sparket i hovedet. I anden kamp får Benjamin to wazari for at sparke til hovedet, hvorefter kampen slutter. Tredie og sidste kamp er en gentagelse af første kamp, hvor modstanderen trækker sig efter at have blivet sparket. Sikkert guld til Benjamin.

Anders er næste juniorkæmper ud. Han virker lidt energiforladt i forhold til tidligere præstationer, og det hjælper ikke at han bliver sparket over knæet – noget han er mærket af resten af dagen. Dog holder han et teknisk overblik, og kæmper flere flotte kampe. Han vinder derfor sine første kampe på dommerstemmer alene. I sin tredie og sidste kamp er energien sluppet op, og selvom han laver mange forsøg på at score poínt, får han poínt imod sig, som han ikke formår at indhente. Det betyder, at Anders tager sølvmedaljen til dette års stævne.

Oliver Møller Jensen er den sidste danske juniorkæmper. Han kæmper meget fokuseret og disciplineret. De to første kampe bliver vundet på wazari. I hans tredie kamp scorer han først et wazari for spark mod hovedet. Næsten umiddelbart efter får han poínt imod sig, på et flot flyvende baglænsspark fra modstanderen. Kampen ender dog til Olivers fordel, da han lander et hårdt spark i siden på sin rumænske modstander, hvor denne ikke rejser sig op igen. Klar sejr til Oliver.

Den sidste kamp er lidt mere rodet og fysisk. Kampen ender uafgjort, og går i ekstrarunder. Oliver lægger hårdt pres på, og er måske også den mest aktive af de to. Han får også dog advarsler for at gribe i makkeren, og selvom der ikke er blev delt strafpoínt ud, er det nok alligevel udslagsgivende når dommerne peger på modstanderen som kampvinder i en ellers meget tæt kamp.

Dette skaber en situation, hvor der er tre kæmpere med lige mange sejre i puljen. Spændingen stiger når der deles medaljer ud. Oliver bliver kaldt op til at modtage sølvmedaljen. Et flot resultat for en god præstation, men det er lidt bittert da han havde vundet ret sikkert mod klassens vinder.

holdbillede2

Den endelige medaljesum lyder således på fire guld, fem sølv og to bronze, samt stævnets bedste kæmper. Det er et rigtig flot resultat for en meget lille delegation (i forhold til de andre deltagende nationer). Lidt kedeligt var det, at der var så mange interne opgør, og ikke nær så mange kampe som håbet, blandt seniorene. Der er dog kommet en masse gode lærdomme ud af det, som vi tager videre til fremtidige stævner.

Tekst: Nikki Strømsnes
Foto: Therese Straarup