WKF karate, Lion Cup 2012, Luxembourg

Tekst/foto: Charlotte Foged

 

 

 

 

 

 

4 kæmpere og en coach (Bo Pedersen) fra Ishøj karate klub tog i weekenden til Lion cup i Luxembourg. Foruden kæmperne fra Ishøj, deltog, Greve,  Bosatsu  og Bushi også ved dette stævne.

Som noget helt nyt havde arrangørerne besluttet at starte med senior kumite fra morgenstunden af. 

Kæmperne fra Ishøj gjorde det alle godt. Dog måtte både Andreas og Timmi Pedersen se sig slået i første runde. Timmi fik også chancen i opsamling, men tabte desværre denne.

Caroline Alberg gjorde det rigtig godt og vandt de første 2 kampe, i tredje kamp (semifinalen) var hun bagud med 5-0 med 10 sek. Tilbage af kampen, MEN kampen er aldrig færdig før klokken lyder, og Caroline fik da også sat to 3 points scoringer ind, så nu stod den 6-5 til Caroline. Modstanderen fik dog sat en 1 points scoring ind i sidste sek., og kampen skulle afgøres på flag, hvilket betød at Caroline desværre tabte. Caroline skulle dernæst kæmpe opsamling og kæmpe om bronze, desværre tabte hun denne, men en flot top 5 placering blev det til.

Charlotte Foged vandt første runde med 4-1. Anden kamp ente 9-0 over luxembourg. I Tredje runde skulle hun kæmpe mod Holland, og kom hurtigt bagud med 0-1, hun fik dog kæmpet sig tilbage og førte med 2-1, men en lille fejl kostede med 2sek. Tilbage, og så stod den lige pludselig 2-2.  2 sek. tilbage af kampen, betød at Charlotte måtte satse, hun angreb lige da dommeren satte kampen i gang og fik også et enkelt flag, det var dog ikke nok til at give point og kampen skulle afgøres på dommerflag, puhaa 3-2 til Charlotte og videre til næste runde.

I semifinalen stod det på fransk, og da klokken lød, stod den 2-1 til Charlotte. I finalen ventede Fanny Clavian fra Schweiz som vandt EM guld i 2011. Det blev en rigtig hård kamp, men Charlotte kæmpede klogt og vandt med hele 6-0. God optakt til VM til november. 

 

Oversigt over de danske resultater:

Charlotte Foged Guld kumite

Nora Olsen Sølv Kumite

Jonas Andersen Bronze kumite

Laura Lyck Bronze kumite

Freya Katborg Bronze kumite

Sofie Frithioff Bronze kumite

Caroline Alberg Top 5

Thomas Meisner Top 5 (Måtte trække sig fra semifinalen pga. hjernerystelse) 

Anders Frithioff Top 5

 

5 thoughts on “WKF karate, Lion Cup 2012, Luxembourg”

 1. En enkelt tilføjelse/rettelse:

  Freja Katborg vandt ganske rigtigt bronze i kvinder junior kumite, I øvrigt en flot præstation, men stiller op for sin egen klub, Kaizen Karate Do, Kolding. Som også stillede med undertegnede som dommer.

  1. Kære Henrik
   Vi vil henstille til at opretholde en god tone og vi forbeholder os retten til at slette yderligere indlæg fra dig, hvis dette ikke respekteres.
   mvh
   Redaktionen

 2. Karatenews er en okay side men desværre er der alt for meget fokus på sportskarate. Den del af karaten er ødelæggende for dojoens integritet. Pludselig tiføres der helt andre interessanter som fx. forældre der ikke forstår karatens værdier. Vores egen dojo blev splittet i to. Vi valgte som familie at støtte op om de traditionelle værdier og fulgte med den tradtionelle del af dojoen. Til sidst var det så slemt at der nærmest blev grinet af de gamle værdier som dojokun og selvprofilering (blær) blev en ubehagelig dagsorden. Den højeste fællesnævner i karatedo er dojoen ikke diverse karateforbund med forskellige regelsæt.

  1. Kære Steffen
   Tak for din kommentar. Redaktionen dækker både traditionel karate og sportskarate. Hvis du kigger på vores nyheder gennem det seneste år vil du se, at sportskarate kun er en lille del af vores artikler.
   mvh
   Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *